Bortaş Yapı, Beton Parke Taşları, Duvar Sistemleri, Üretim, Uygulama

ÜRÜNLERİMİZ

Çimlendirme

Bir çok bahçe çimlendirme yöntemi bulunmaktadır. Bunu yanı sıra bir çok tohum ve karışımı piyasada bulunmaktadır. Önemli olan sizin çimi büyüteceğiniz yerin hava ve çevre şartları oldukça önemlidir her çim türünün dayanıklılığı farklıdır. Kimi spor, için kimi dekoratif için kimi meyilli alanlarda toprak kaymasına karşı direnç gösterebilmektedir. Diğer bir yandan bölgenin ne kadar güneş aldığı da oldukça önemlidir. Toprak şartları da fazlasıyla önem arz etmektedir. Eğer deniz kenarında oturuyorsanız tuzlu suya karşı direnç gösterebilen bir çim almanız gerekmektedir. Dolayısıyla bahçeme çim ekiyorum olmuyor diye düşünmeyin hangi karışım sizin için doğru önce bunun tespiti yapılması gerekmektedir.

Bahçe Çimlendirme Yöntemleri

Bütün bu sıralayacağımız yöntemler öncesin de bahçe toprağınızı hazır hale getirmeniz gerekmektedir.

Uygulama adımlarını saymamız gerekirse;

Toprak havalandırılması için yeterince bellenmesi gerekmektedir. Belleme şekli oldukça önemlidir. Sertleşen toprak parçaları farsa ufalanması gerekli yerlerde takviye toprak edilmesi gerekmektedir.

Yabani otlardan tamamen arındırılması gerekmektedir. Bölgede fazla yabani ot varsa bunları sadece ilaçlamak yetmeyebilir. Toprak besinlerini azaltacağı için ilaçlamadan sonra yeterince yıkanmalı ve toprak besin takviyesi(gübre ilave edilmelidir.)

Bahçe çimlendirme için ardından toprak düzlenmeli ve gereken yerlerde toprak takviyesi gereklidir.

Sıkıştırılmak suretiyle tesviye yapılır.

0.3 no dere mili en üst tabakaya sermekte fayda vardır. Dere kenarından çıkan kum köklenmenin hızlanmasını sağlamaktadır.

SER-ÇİM rulo üzerine serilir.

Yan taraflarından rüzgar almamazı büyük önem arz eder köşe kısımlardan U çiviler yardımı ile kapatılır. Eğer normalden fazla rüzgar alan bir bölge ise SER-ÇİM üzerine toprak atmakta faya vardır.

Bahçe çimlendirme toprak gözükmeyene kadar sürekli Ser-Çim nemli tutulmalıdır.

Çim boyutları 13-15 cm aralığında iken 5 cm’den az olmayacak kadar kesim yapmalısınız.

Tüm bu aşamalar tamamlandıktan sonra çimler tüm toprak yüzeyini kapatır ve bahçe çimlendirme tamamlanmış olur.

Bunun yanı sıra diğer yöntemlerden bahsetmek gerekirse;hyrdoseeding(karışım tohum püskürtme) ile yapılan yöntemdir. Yeterince düzgün karıştırılmadığın da bazı bölgelerde kellik gözüke bilir direk toprağa tohumlanma gerçekleşmeyeceği için sağlamlığı ve başarısı daha düşüktür.

Rulo Çim: başka bir yerde yetişen bir çimi kesme makinaları ile size taşıyoruz. Sizin bahçenizde birleştiriyoruz. Adaptasyon sorunları yaşanabilmektedir. Sizin bahçenize direk köklenmediği için ufak tefek problemlerle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca Ser-Çim’e göre %40 daha fazla su tüketmektedir. Ser- çim kendisinden mantar ilaçlıdır.

El ile ekim yöntemi günümüzde azalmıştır. Tohumlar çevre şartları ve böcek, karınca, kuşlar tarafından taşındığı için sürekli olarak iyileştirme yapılası oldukça zaman ve emek almaktadır.

Sosyal Medya'da Paylaş

PAYLAŞ PAYLAŞ